Informe d’Evalució d’Edificis (IEE)
IEE és el document que ve a substituir o millor dit ,a completar, les Inspeccions Tècniques d’Edificis (ITE) que ja es porten realitzant fa més de deu anys .
L’objecte de l’ informe és realitzar una diagnosi de l’estat de conservació, accessibilitat i consum energètic que tenen els edificis i habitatges més antics de 50 anys i fer-ne un registre integrat únic.
El marc normatiu on es legisla són:
- La Llei 8/2013 de Rehabilitació, Regeneració i Renovació urbana de 27 de juny.
- El Real Decret Legislatiu 7/2015 de 30 d’octubre pel qual s’aprova el text refós de la Llei del Sòl i Rehabilitació Urbana.
Els IEE contenen tres apartats bàsic:
- Evaluació de l’estat de conservació de l’immoble.
- Evaluació de les condicions bàsiques d’accessibilitat.
- Certificació energètica de l’edifici.
En cas que una comunitat hagués realitzat un ITE en els darrers anys, podria complimentar-lo amb una certificació energètica i automàticament es consideraria que elaborat l’IEE.
La periodicitat és de 10 anys com a màxim, podent cada Comunitat Autònoma o Ajuntament reduir aquest període i cal que sigui redactat per un tècnic competent (Arquitecte, Arquitecte Tècnic o Enginyer de l’Edificació) o en el seu cas, entitats d’inspecció registrades. Els tècnics competents són professional habilitats per la redacció de projectes, direccions d’obres i direccions d’execució d’obres d’edificació segons el que estableix la Llei 38/1999 de 5 de novembre d’Ordenació de l’Edificació.
Segons la disposició transitòria segona, el 28 de juny de 2018 és la data màxima perquè es presenti l’IEE per aquells edificis que a 28 de juny de 2013 tinguessin una antiguitat de 50 anys.
Algun dubte? Algun aclariment? No dubtis a contactar info@perspectiva.cat
Deixa un comentari